Mega Brownie Taart
Benodigdheden (12-20p):
-400 g roomboter
-400 gr pure chocoalde, (min 70%) in stukjes
-75 gr bloem
-1 tl bakpoeder
-3 el cacao
-250 gr ongepelde hele amandelen (of 250 gr gemalen amandelen)
-8 biologische eieren, gesplitst,
-300 gr fijne kristalsuiker
Voor de honingamandelen:
-200 r geschaafde amandelen
-3 el honing
Voor de chocoladegangache
-200 gr double cream
-200 gr pure chocoalde in stukjes
Vet 2 springvormen (24 cm) in met boter.
Bekleed de bodem van elke vorm met bakpaper en verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelkt de chocoalde en de boter in een hitte bestendige kom boven een pan heel zachtjes kokend water.
Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao.
Gebruik je hele amandelen, maal ze dan fijn in een keukenmachine tot ze op fijn broodkruim lijken.
Als het chcolademengsel in gesmolten, neem je het van het vuur.
Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en klop opnieuw lichtjes.
Roer het chocolademengsel door de eidooiers, meng stevig maar wel voorzichtig.
Meng dit mengsel voorzichtig door het stijfgeklote eiwit en stop zodra je geen wit meer ziet,
Spatel de bloem en de amandelen erdoor.
Verdeel over de vormen en bak 25-30 minuten in de overn. De cake moet vanbuiten stevig en gaar zijn, maar van binnen nog vrij zacht.
Voor de honinamandelen; spreid de amandelen uit over een bakplaat, besprenkel ze met de honing en mens ze met je handen door elkaar. Als de ronde browniecakes zijn gebakken neem je ze uit de oven en je de honingamandelen erin, bak ze in 5-10 min goudbruin.
Laat de cakes afkoelen in de vorm. Als de amandelen klaar zijn, haal je ze van de bakplaat en breek je ze in kleine stukjes. Laat afkoelen.
Maak de ganache als de cakes zijn afgekoeld.
Verhit de room in een steelpan op laag vuur. Voeg vlak voor het kookpunt de chocolade toe en neem de pan van het vuur. Roer tot een glad, glanzend mengsel ontstaat.
Bewaar de mooiste cake voor de bovenkant. Leg de andere cake op een taartschaal. Van binnen is ie nog een beetje zacht, dus wees voorzichtig. Bestrijk de cake nu met een derde van de ganache en leg hier de andere cake op.
Verdeel de rest van de ganache over de bovenkant, maak er golfjes in met de achterkant van een lepel.
Bestrooi de taart met de honing amandelen.