Gebakken zeebaars met zoete rode peper
Benodigdheden (4p):
-2 rode pepers, in lange dunne reepjes
-250 ml appelsap
-4 zeebaarsfilets
-versgemalen (citroen)peper
-2 el olijfolie
-1 zakje bieslook in grove stukken
Breng een pan met het appelsap aan de kook.
Voeg daar de peperreepjes aan toe en laat ze 5 minuten zachtjes koken, waardoor ze minder pittig van smaak worden.
Wrijf de zeebaarsfilets aan de witte kant in met zout en peper.
Verhit de olie in een koekenpan en leg de zeebaarsfilets met de velkant naar beneden in de olie.
Bak de filets 4 tot 6 minuten op hoog vuur. Keer ze daarna om en bak ze nog 2 tot 4 minuten gaar.
Verdeel de bieslook in het midden van de vierborden.
Neem de pepers juit de appelsap en laat ze goed uitlekken.
Leg de zeebaars met de witte kant naar boven op de bieslook en schep de reepjes peper erover.
Lekker met een salade van couscous en komkommen.