Broccoli-spinazietaart
Benodigdheden (4p):
-5 plakjes roombladerdeeg, ontdooid
-300 gr spinazie
-300 gr broccoli
-75 gr cashewnoten, ongezout
-4 eieren
-250 ml slagroom
-150 gr gemalen geitenkaas 48+
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg en pril met een vork gaatjes in de bodem.
Bak deze 10 minuten in de oven.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spianzie onder in het kokende water en haal er direct weer uit met een schuimspaan.
Laat uitlekken in een vergiet en duw er zoveel mogelijk overtollig vocht uit.
Kook vervolgens in dezelfde pan de broccoli 2 minuten.
Laat afkoelen onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verdeel de groenten over de taartbodem en bestrooi met de noten.
Klop de eieren los met de slagroom.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Schenk over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de taart in het middel van de over in circa 35 minuten gaar.
De taart is zowel koud als warm lekker.