Snelle viscurry

Benodigdheden (4p):
-500 gr kabeljauwfilet (of zeeworlf)
-200 gr oesterzwammen
-2 uien
-plantaardige olie
Voor de marinade;
-200 ml kokosmelk
-2 groene pepers
-4 cm gember
-2 tenen knoflook
-2 el thaise vissaus
-1 tl kurkuma (koenjit)
-1 tl paprika poeder
-1 tl kerrypoeder

Lekker met witte rijst

Snij de vis in dobbelstenen en strooi met peper en zout
Mak de groene pepers fijn met zaadjes en al. Rasp de gember en pers de knoflook.
Meng dit in een kom door elkaar,samen met de kokosmelk, kurkurma, paprikapoeder, kerrie en vissaus.
Schep de vis erdoor en laat een kwartier marineren.
Snij intussen de ui in dunne ringen en de oesterzwammen in reepjes.
verwarmeen scheutje olie in een wok en fruit de ui al omscheppend op een vrij laag vuur tot deze zacht en doorschijnend is.
Voeg de oesterzwammen en de vis met marinade toe.
Bak al omscheppend op hoog vuur ongeveer 3 minuten tot de vis gaar is.

Rating: 2.9074074074074 sterren
324 stemmen