Tarte tatin met ananas en toffee ijs
Benodigdheden (4p):
-2 el suiker
-1 ananas
-60 gr ijskoude boter
--120 gr suiker
-1/2 tl kardemom
-4 plakjes bladerdeeg
-hertog toffee tijd
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Bedek de bakplaat met bakpaper en betrooi die met 2 el suiker.
Schil de ananas en verwijder de kern.
Snij 8 hele dunne plakjes (max 1/2 cm dikte) en leg ze op het papier.
Schuif de bakplaat in de oven en droog de ananasplakjes in 2 1/2 uur.
Verhoog de temperatuur van de oven tot 185 graden.
Snijd de rest van de ananas in 8 tot 13 dunne plakjes en snijd deze in vieren.
Snijd de boter in dunne plakken en verdeel ze gelijkmatig, als het lukt over de tarte tatin vormpjes.
Meng 120 gr suiker met de karemom en verdeel dit over de boter.
Zet de vormpjes in het midden van de oven en laat de boter en de suiker in 10 tot 15 minuten karameliseren.
Rol 4 plakjes ontdooid bladerdeeg op een dun met bloem bestoven werkvlad, iets groter.
Neem de vormpjes uit de oven en verdeel de ananasplakjes over de karamel. Leg de plakjes deeg op de vormpjes en vouw overhangend deeg naar binnen.
Bak de tarte tatin in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat ze 5 minuten staan.
Keer de tarte tatins op de bordjes.
Serveer met een bolletje ijs en garneer met de ananasplakjes.