Dim sum
Benodigdheden (16 stuks):
-16 wonton vellen
-100 gr kipfilet
-100 gr krabvlees of gekookte garnalen
-1 el peterselie, fijngesneden
-1 el bieslook, fijngesneden
-1 tl geraspte limoenschil
-2 el kippenbouillon
-1/2 tl zout
-2 tl lichte chinese sojasaus
-1 tl sesamolie
-3 lente uitjes, in stukjes van 5 cm
Voor de saus:
-1 el citroensap
-1 tl gemberwortel, geraspt
-1 dl sojasaus
Steek uit elke wontonvel een circkel van 9 cm doorsnede.
Pureer de ip en krabvlees in de keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg de peterselie, bieslook, limoenschil, zout, bouillon, sojasaus en sesaolie toe en laat dit even meedraaien.
Verdeel het mengsel over de deegcirckels en vouw als buideltjes dicht.
Vouw de deegranden goed ope lkaar.
Zet een stoommond op een pan met kokend water en verdeel de lente ui over de bodem van de stoommand.
Leg de dimsum op de lente ui en stoom ze in 10 minuten gaar boven het kokende water.
Meng de ingrediëntenvan de saus en serveer de dimsum.