Amandelflorentines met chocolade

Benodigdheden (ca 60 stuks):
-2 el boter
-250 ml slagroom
-100 gr suiker
-100 gr honing
-400 gr amandelschaafsel
-4 el bloem
-200 gr pure chocolade

Verwarm de oven voor 175 graden.
Breng a roerend de boter met de slagroom, de suiker, en de honing aan de kook.
Voeg het amandelschaafsel toe en kook ongeveer 2 minuten op laag vuur.
Roer af en toe.
Roer de bloem erdoorheen.
Laat ongeveer 15 minuten rusten.

verdeel het amandelmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het klad.
Bak ongeveer 9-12 minuten in de oven.

Neem de koek uit de oven en laat hem een beetje afkoele.
Snijd hem in stukken van 4, 5x4, 5xm.
laat de florientines verder afkoelen op een rooster.

Hak de chcoalde grof en smel hem au-bain-marie. Doop de florentines tot de helft in de gesmotel chocolade en laat ze drogen.

Rating: 2.824644549763 sterren
211 stemmen