Kip met basilicumhazelnootolie
Benodigdheden (4p):
-4 puntpaprika's
-2 rode uien, in partjes
-8 el olijfolie, extra vierge
-25 gr boter
-500 gr kipfilet
-30 gr basilicum
-50 gr hazelnoten, grof gehakt
-1 teen knoflook, geperst
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd met een scherp met de paprika's in de lengte in vieren.
Verwijder de zaadlijsten en leg ze in de ovenschaal.
Leg de ui ernaast.
Breng 2 el olie op smaak met zout en peper.
Besprenkel de paprika en de ui met de olie en zet de schaal in de oven.
Rooster de paprika en de ui in 20 minuten gaar.
Verhit 2 el olie en de boter in pan met anti-aanbaklaag.
Bak de kipfilets in 12 minuten goud-bruin en gaar.
Pureer de basilicumblaadjes met de hazelnoten, de knoflook en de rest van de olie.
Breng op smaak met zout en peper.
In plaat van een staakmixer kun je ook een keukenmachine of vijzel gebruiken.
Verdeel de kipfilets over 4 borden, leg de geroosterde paprika en ui ernaast en schep de basilicum-hazelnootolie erbij.