Mexicaanse burger

Benodigdheden (4p):
-500 gr rundergehakt (mager).
-mexicaanse rub
-2 el korianderblaadjes, fijngesneden
-2 sjalotjes, fijngesneden
-1 teentje knoflook, geperst
-4 tarwe tortilla's
-2 bosuien, in ringen
-1/2 ijsbergsla, in reepjes
-2 tomaten in plakjes
-100 gram chaddar kaas, geraspt

Meng het gehakt met de mexicaanse rub, de koriander, de sjalot en de knoflook.
Vorm 4 flinke ronde ballen die je plat drukt en rooster ze 8 minuten op de bbq, of in de grillpan, keer ze regelmatig.
Houd ze warm onder folie, verwarm de tortilla's één voor één een paar seconde.

Leg in elke tortilla een burger, verdeel de bosuitjes, ijsbergsla, tomaten en de geraspte kaas erover en vouw de tortilla dicht.
Zet eventueel vast met prikker en serveer met guacemolen

Rating: 2.7506426735219 sterren
389 stemmen