komijnpuri's
Benodigdheden (12stuks):
-100 gr volkorenbloem
-100 gr bloem + extra om te bestuiven
-2 1/2 el zonnebloemolie +extra om te bestrijken
-1 1/2 tl komijnzaad
-zonnebloem olie om te frituren
Zeef beide blomesoorten en 1/2 tl zout boven een kom en wrijf de olie erdoor tot het mengsel op broodkruim lijkt.
Roer de komijn erdoor en roer geleidelijk 150 ml water door tot een zacht, beetje kleverig deeg ontstaat.
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed 5 minuten tot het gald is.
Bestrijk het deeg licht met olie, leh het in een schone kom en dek af met plasticfolie en laat het 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 12 balletjes en bestuif ze flink met bloem.
Rol ze uit tot circkels van 13 cm diameter.
Verhit 1 cm olie in een (frituur)pan tot heel heet.
Frituur, 1 per keer, de puri's 45 seconde aan elke kant tot ze gerezen en goudbruin zijn, voeg als het nodig is meer olie toe.
Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm terwijl je de rst van de puri's bakt.
Serveer bij de garnalenkorma of curry