Benodigdheden (4p):
-150 gr gezouten boter
-150 gr witte basterd suiker
-1 citroen, sap en rasp
-4 eieren
-150 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
-1 friszure appel, geschild
-circa 10 dunne schijfjes limoen
voor het glazuur:
-100 gr poedersuiker
-sap van 1/2 limoen
Verwarm de oven voor op 160 graden laat de boter smelten en klop met een mixer de suiker, de limoensap en de limoenrasp erdoorheen. Voeg een voor een de eieren toe en blijf op hoge snelheid een paar minuten kloppen. Klop in gedeeltes het bakmeel erdoor tot een glad en luchtig beslag. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes.
Snijd de schijfjes vervolgens in stukjes en schep de appel door het beslag.
Giet het beslag in de taartvorm en bak in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar en goudbruin.
Controleer de gaarheid door er een satéprikker in te steken, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Laat afkoelen op een rooster en stort de cake op een bord.
Roer de poedersuiker eerst los met een paar druppels limoensap en voeg geleidelijk iets meer sap toe tt het glazuur glanzend en licht vloeibaar is. Giet het glazuur langzaam over de cake en leg de schijfjes limoen erop.
Laat het glazuur hard worden.