Thaise biefstuksalade (bas en kris)
Benodigdheden (2p):
-50 gr witte rijst
-1 el thaise curry (pot, thai kitchen)
-2 el olijfolie
-200 gr kogelbiefstuk
-1 rijpe mango
-1 zak waterkers
-1 limoen
-1 rode peper
-2 el sojasaus
-2 el vissaus
-1/2 el donkere basterd suiker
-3 bosuitjes, in ringen
In een drige koekenpan rauwe rijstkorrels goudbruin roosteren en op ene bordje laten afkoelen.
Wrijf deze rijstkorrels in ee vijzelfijn.
Bestrijk de biefstuk met de currypasta en de olie en laat deze smaken 5 minuten instrkken.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken.
Verwijder de harde takjes van de waterkers en boen de limoenschoon om de schil ervan te raspen.
Pers deze ook uit.
Verhit de grillpan en grill de biefstuk in 4 tot 6 minuten.
Roer het limoensap, de limoenrasp, de rode peper, de sojasaus, de vissaus en de basterd suiker tot dressing.
Snijd de biefstuk in blakjes en schep deze door de dressing heen.
Meng de waterkers, de mango en de bosui erdoor.
Verdeel de biefstuksalade over 4 grote borden en strooi het rijstpoeder erover.
Lekker met naambrood.