Lamsvlees met spinazie

Benodigdheden (4p):
-700 gr lamsvlees in stukken
-2 x 1/2 cm verse gemberwortel
-2 dikke knoflooktenen
-1-2 groene chilipepers
-1 dl volle yoghurt
-1/4 gemalen komijnzaad
-200 gr bladspinazie, diepvries, ontdooid
-1/2 dl plantaardige olie
-1 laurierblad
-1 bruine karemompeul
-2 kruidnagels
-225 gr ui fijngesneden
-1 tl gemalen korianderzaad
-1.2 tl gemalen komijnzaad
-2 middelgote tomaten, fijngehakt
-1 el tomatenpuree
-1 tl zout
-vers geraspte nootmuskaat (klein beetje

Week het lamsvlees 15 minuten in warm water om het een lichtere kleur te geven.

Maal de gemer, de knoflook en de groene pepers in een blender of keukenmachine tot puree.
Klop de yoghurt los en voeg hem samen met de komijn bij de puree.

Dep het vlees droog en marineer minstens 1 uur, maar liever langer met dit mengsel.

Verhit de olie in een braadpan en voeg het laurierblad, de kardemom en de kruidnagel toe.

Voeg, als de olie goed heet is en het laurierblad begint te bakken, de ui toe en bak 15 minuten op halfhoog vuur mee.
Voeg de gemalen koriander toe en bak 2 minuten al omscheppend mee.
Voeg de rest van de komijn toe, schenk er na 10 seconde een scheutje water bij en laat het 2 minuten koken.

Doe het vlees en de marinade in de pan, roer goed om en laat op halfhoog vuur 10 minuten sudderen tot tot de yoghurt is opgenomen.
Bak het vlees al roerend 3 minuten, voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.

Doe er 2 1/2 dl water en zout naar smaak bij.
Draai het vuug laag, zet de deksel op de pan en laat het zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Schep er, als het vlees bijna gaar is, de spinazie door.
Laat, zonder deksel op de pan, ongeveer 5 minuten sudderen.

Rasp of strooi er vak voor het serveren nootmuskaat naar smaak over en voeg eventueel e boter toe.

(bereidingstijd 50 minuten + minstend 75 minuten weken/marineren).

Rating: 2.7330210772834 sterren
427 stemmen