Cheesecake met vers zomerfruit

Benodigdheden (6-8p):
Voor de bodem:
-100 gr tarwe biscuit
-50 gr roomboter
-50 gr hazelnoten, ongebrand
Voor de vulling:
-400 gr roomkaas
-100 gr suiker
-2 el bloem, afgestreken
-1 citroen, geraspt
-1/2 vanille stokje, merg
-2 kleine eieren
-1 eidooier
-3 el olijfolie
-75 gr griekse yoghurt
-Voor de topping:
-rood fruit

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bedk de bodem van de spring met bakpapier.
Knip repen bakpapier en bedek daar de zijkanten mee.
Plak vast met een beetje boter.

Verkruimel de koekjes, de boter en de hazelnoten en verdeel het kruim over de bodem.
Druk goed aan en zet het voor in elk geval 10 minuten in de koelkast.

Klop intussen de roomkaas glad met een mixer.
voeg vervolgens de reseterende ingrediënten voor de vulling toe.
Schenk het mengsel in een taartvorm en zet in de oven.
Verlaag na 15 minuten de temptratuur tot 100 graden en bak de taart 4 minuten.

Zet de oven uit en de deur op een kiertje.
Laat de laart er nog 45 minuten instaan.

Laat de taart helemaal afkoelen voordat je de ring ervan afhaalt.

Zet hem daarna in de koelkast.

Serveer de taart met het fruit en eventueel met opgeklopte slagroom.

Rating: 2.9200968523002 sterren
413 stemmen