Benodigdheden:
-Trostomaten
-Spaghetti
-Sjalot
-courgette
-oude kaas
-oregano
-Serranoham

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Leg de trostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie.
Bestrooi met peper en zout en bak de tomaten 15 minuten in de oven. 

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in een pan met deksel en giet daarna af.

Snipper ondertussen de sjalot. Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in lange, dunne linten. 

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette en de oregano toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur.

Snijd of scheur ondertussen de serranoham in repen.

 

Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe aan de pan et courgette. verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. 

Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe..
verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige serranoham en de oude kaas. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de trostomaten.