Biefstuk tagliata
Benodigdheden (4p):
-4 biefstukken op kamertemperatuur
-6 e olijfolie
-2 takjes rozemarijn
-3 tenen knoflook
-1 citroen, gerapst en geperst
-40 gr rucola
-50 gr Parmezaanse kaas
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Verhit 3 el olie en bak het vlees 6 min op hoog vuur.
Keer halverwege.
neem uit de pan en laat 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfoilie of een deksel.
schenk het bakvet uit de pan en verhit de rest van de olie in dezelfde pan.
Voeg de takjes rozemarijn toe. Plet de tenen knoflook onder het lemmet van een mes.
Voeg toe aan de olie.
Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe.
Pers de vrucht uit en voeg de helft van de sap toe.
Schenk de warme dressing door een metalen zeef (een plastic zou doo de warmte kunnen smelten).
Snijd het vlees in plakjes van 1/2 cm en besprenkel met de helft van de dressing door d rucola en leg deze op de boefstuk.|Schaaf de kaas erover.
Lekker met ciabatta of pasta en broccoli