Benodigdheden (4p):
6 tenen knoflook, gepeld
120 ml extra vergine olijfolie
40 ml balsamicoazijn
250 gr broccoli
1-2 plakjes bacon
40 gr hazemnoten, gehakt
40 g verse broodkruimels
2 el raapzaad of olijfolie
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de knoflookk in een ovenschaaltje en giet de olijfolie erover. Bak de knoflook en de olie 15 minuten in de oven, neem het schaaltje eruit en laat helemaal afkoelen.
Vermeng ongeveer 80 ml van de afgekoelde olie met azijn, voor de dressing en voeg zout en peper toe.
Breng de pan met water met wat zout aan de kook en kook hierin de broccoli beetgaar. Goet direct af.
Bak de bacon krokant, neem de pan van het vuur maar houdt de bacon warm. Rooster de hazelnoten in een andere pan.
Doe de broccoli in een kom, voeg de dressing, plus de helft van de hazelnoten, broodkruimels en de bacon. Schep dit alles dor elkaar. Bestroor de rest van de salade met noten, broodkruimels en bacon.