Benodigdheden (4p:
-150 gr zwarte quinoa
-1 groentebouillontablet
-1/2 krop ijsbergsla
-1 komkommer
-250 gr tuinerwten
-15 gr bieslook
-15 gr basilicum, alleen de blaadjes
-4 anjovisfilets
-1/2 citroen, sap
-4 el mayonaise
-2 eetrijpe avocado's
-150 gr seabob garnalen

Breng de quinoa met het bouillontablet en 300 ml water aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 minuten afgedekt koken. 
Doe dan in een ruime kom en laat afkoelen.

Snijd de ijsbergsla in reepjes, halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Kook de tuinerwten 2 minuten in ruim water, giet af en spoel onder koud stromend water.
Meng de sla, komkommer en tuinerwten door de quinoa.

Snijd de bieslook fijn. Snijd de helft van de basilicum grof. Snijd de anjovisfilets fijn en meng met het citroensap, de mayonaise, de helft van de bieslook en het gesneden basilicum tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Halveer de avocado's in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.

Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de avocado, garnalen en dressing erover. Bestrooi met de rest van de bieslook en basilicumblaadjes. Lekker met speltcrackers.