Sesamcannoli's met witte chocoladecrème
Benodigdheden (4-6p):
Voor de sesamcannoli's:
-250 gr suiker
-60 gr bloem
-1 dl sinaasappelsap
-125 gr boter, gesmolten
-1-2 el sesamzaad
Voor de witte chocoladecrème:
-100 gr melk
-scheutjes amaretto
-300 gr witte chocolade, in stukjes
-5 dl slagroom, stijf geklopt
Voor de sesamcannoli's:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de suiker, de bloem, de sinaaspappelsap, de gesmolten boter en de sesamzaadjes tot een beslag.
Strijk hiervan op een met bakpapier beklede bakplaat rondjes met een doorsnede van ongeveer 7 cm.
Bak de rondjes in ongeveer 8 minuten .
Laat de koekjes even afkoelen en vouw ze dan dicht rondom een bezemsteel, zodat ze gevuld kunnen worden.
Laat ze goed afkoelen.
Voor de Witte chocoladecrème:
Breng de melk met de amaretto aan de kook en haal van het vuur af.
Laat de chocolade erin smelten, roer tot alles is opgelost.
Spatel de slagroom erdoor en laat de crème een nacht opstijven in de koelkast.
Spuit de chocolade royaal in de sesamcannoli's en garneer met een blaadje munt