Soufflé van vanille en kwark met roomijs

Benodigdheden (8-10p):
-5 verse eidooiers
-50 gr witte basterdsuiker
-160 gr magere kwark
-1 vanille stokje, het merg
-4 verse eiwitten
-50 gr poedersuiker
-Vanille-roomijs
-atsina- of limoencress

Verwarm de oven voor op 205 graden

Bestrijk 8 of10 kleine souffléschaatjes met boter en bestrooi ze met kristalsuiker waardoor er een dun laagje in het schaaltje blijft zitten.

Meng de eidooiers met de basterdsuiker, de kwark en het vanillemerg.

Klop het eiwit  met de poedersuiker tot een mooi eiwitschuim, maar zorg dat dit niet te stijf is.

Meng het kwarkmengsel voorzichtig met het eiwit en vul de schaaltjes tot de rand.
Strijk de bovenkant glad met een palet of met de achterkant van een groot mes.

Ga vervolgens met je duim lans de rand van de schaaltjes en wrijf de randjes schoon, hierdoor kan de soufflé mooi egaal rijzen, hij zal niet vastplakken aan de rand.

Zat de gevulde schaaltjes in de oven en laat de soufflés in onegeveer 8 minuten gaar worden en rijzen.

De tijd hangt af van het formaat van de schaaltjes.
Bestrooi ze dun met poedersuiker.

Schep een lepel ijs in de soufflé en garneer met een atsina- of limoencress

Rating: 2.8145539906103 sterren
426 stemmen