focaccia met geitenkaas
Benodigdheden (2 borden):
-1 kg patent bloem
-40 gr griesmeel
-2 zakjes instant gist
-200 ml olijfolie
-1 zakje rozemarijn, gerist
-1 rode peper, in ringetjes
-150 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
Meng de bloem en het griesmeel, de gist en 1 el zout.
Schenk er roerend 4 el olfijolie en 500 tot 600 ml water bij en blijf roeren tot een samenhangend deel ontstaat.
Laat dit 10 minuten rusten en kneed het dan in 5 tot 10 minuten tot een soepel elastisch deeg.
Laat het deeg in een kom afgedekt met huishoudolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Druk of rol het deeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
De deeglap met ongeveer 2 cm dik zijn.
Druk met je vingertoppen putten in het eeg.
Laat het deeg onder een met bloem bestoven doek nog 1 duur rijden.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Strooi de geitenkaas, de rozemarijn en de rode peper over het gerezen deeg en sprenkel de rest van de olijfolie erover.
Bak de focaccia in de oven 20 tot 25 minuten gourbruin en gaar.
Laat het brood afkoelen.