Gnocchi met pittige tomatensaus en mozzarella
Benodigdheden (4p):
-800 gr tomatenblokjes (blik)
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-snuf gedroogde chilivlokken
-3 el fijngesneden basilicumblaadjes
-625 g kant en klare gnocchi
-35 gr mozzarella
-Eventueel groene salade voor erbij
Verwarm de grill tot middelmatig heet.
Breng de tomaat, knoflook, chilivlokken en basilicum in een grote pan met zware bodem op middelhoog vuur aan de kook.|Draai het vuur laag en laat 15 minuten, regelmatig roeren, zachtjes koken tot de saus dikker wordt.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat goed uitlekken, voeg ze toe aan de totatensaus en roer goed door elkaar. Verdeel de gnocchi over 4 ovenschaaltjes van 500 ml en bestrooi met mozzarella.
Gratineer 2-3 minuten onder de hete grill tot de kaas bubbelt en goudbruin is.