Schuimige soep van pastinaak

Benodigdheden (4p):
-3 el olie
-1 ui, gesnipperd
-1 teentje knoflook, fijn gehakt
-350 gr pastinaak, geschild, in stukjes
-500 ml groentebouillon
-100 ml room
-zout en peper
-1/2 bosje koriander

Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook lichtbruin.
Bak de pastinaak 2-3 minuten mee en schenk de bouillon erbij.
Laat de soep 15-20 minuten koken of tot de pastinaak zacht is.
Pureer de soep, roer er 200 ml van de melk en alle room doorheen en breng hem op smaak met zout en peper en de fijngesneden koriander.
Verwarm de rest van de melk en schuim hem op.
Verdeel de soep over 4 kommen, schep het schuim erop en garneer met de koriander

Rating: 2.7904328018223 sterren
439 stemmen