Aubergines- en mozzarellatimbaal met dressing van chorizo en rode paprika, dungesneden witte courgette
Benodigdheden (4p):
-2 grote aubergines, geschild en in plakjes van 1/2 cm
-4 el olijfolie
-1 bol verse mozzarella, in 4 plakken
-100 gr chorizo in blokjes
-1 rode paprika, in kleinde blokjes
-100 ml witte wijnazijn
-1 witte courgette, in flinterdunne plakjes
Verwam de oven voor op 200 graden.
Bak de plakjes aubergines lichtbruin in 2 el olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier>
Dep goed droog en strooi met zout naar smaak.
Bekleed elke timbaaltje met aubergineplakjes en stop er een stukje mozzarella in>
Bak de chorizo 3 tot 4 minuten in de rest van de olie, doe de paprika erbij, draai het vuur hoog en blus af met de witte wijn, breng eventeel op smaak met zout en peper.
Houd tot gebruik warm.
Verwarm de timbaaltjes 6 minuten in de oven, neem uit de oven en laat ze even staan.
Verdeel de fijngesnden gourgette over 4 borden.
Keer het timbaaltje om en zet midden op de courgette.
Verdel de chorizodressing ver de courgette en garneer met de korinaderblaadjes.