Limoen-honingcakejes
Benodigdheden (voor 20 stuks):
-250 gr boter, op kamertemperatur, plus extra
-125 gr fijne kristalsuiker
-125 gr vloeibare honing, plus wat extra
-2 tl fijn geraspte limoenschil
-sap van een 1/2 limoen
-een paar drupjes vanille-extract
-4 middelgrote eieren
-250 gr zelfrijzend bakmeel
Voor de honing-boterglazuur:
-3 el roomboter
-3 tl limoensap
-2 tl fijngeraspte limoenschil
-125 gr vloeibare bloesemhoning
Verwarm de oven voor op 190 graden.
vet de cupcake- of muffinvormen voor 12 stuks in of zet er papieren bakvormpjes in.
Klop met een mixer de boter, suiker er de honing tot een romig mengsel.
Klop de limoenrasp, het sap en de vanille erdoor. Blijf kloppen en voeg de eieren een voor een toe.
Voeg tot slot, onder voortdurend kloppen, geleidelijk het meel toe tot alles goed is gemengd.
Verdeel het mengsel over de vormpjes, sprenkel er honing over en bak de cakejes 18-20 minuten, tot ze gaar zijn.
Als de bovenkant te snel bruin wordt, leg je er aluminiumfolie over.
laat ze 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes neemt.
Klop voor het glazuur de boter met een garde tot hij heel licht van kleur is. Klop het limoensap, de rasp en de honing er geleidelijk door, zodat het glazuur niet wordt gesplitst.
Als je een samenhangend glazuur hebt, schep je hebt op de cakejes.