Yoghurt-limoenmerengue
Benodigdheden (6p):
-150 gr suiker
-1 dl water
-100 gr eiwit
-300 gr yoghurt
-100 gr mascarpone
-rasp en sap van 2 limoenen
Voor de gel van druif
-1,25 dl druivensap
-4 g agar
-50 gr eiwit
-75 gr olie
En verder
-1 mango
-1 tl citroensap
Breng voor de zogenaamde merengue de suiker en het water aan de kook. Klop het eiwit stijf, schenk het hete suikerwater er al kloppend in een dun straaltje bij. Klopt door tot de merengue is afgekoeld.
Roer de yoghurt met de mascarpone glad, roer de limoenrasp en het limoensap erdoor, voeg de merengue toe en spatel voorzichtig door elkaar.
Kook voor de gel van druif het sap met de agar 4 minuten, laat afkoelen in een schaal in de koelkast. Sla het eiwit stijf in een blender, voeg al draaiend druppelgewijs de olie toe, voeg het koud sap toe, draai glad. Doe de gek in een spuitzak en spuit deze rondom de yoghurt-limoenmerenque.
Schil de mano, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het in blokjes. Bestrooi met citroenrasp, roer goed door.
Serveer:
Ga met de crème-bruleebrander even ver de merenque, leg rondom stukjes mango.
Garneer met bijvoorbeeld blaadjes verveine.