gemberballetjes

Benodigdheden (4p):
-400 gr rundergehakt
-1 ei
-2 st beschuit
-zonnebloemolie
-1 middengrote ui, zeer fijn snipperd
-1 teentje knoflook, geperst
-1 stukje gemberwortel
-1 prei wit, in dunne ringen
-0,6 dl witte wijnazijn
-2 dl tomatenkertchup
-30 gr sambal badjak
-60 gr donkerbruine basterdsuiker
-paprikapoeder
-zout en peper

Maak het gehakt aan met ei, paneermeel van het beschuit en zout.
Draai er kleine balletjes van. Bak de balletjes mooi bruin in de zonnebloemolie.

Voeg vervolgens de gesnipperde ui, de knoflook toe en laat deze zachtjes meefruiten tot de uitjes glazig zijn.
Voeg dan de gesneden gembr en prei toe.

Voeg vervolgens de azijn, de tomatenketchup, de sambal en de basterdsuiker toe.
Laat dit nog even sudderen.
Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.