Aziatische gefrituurde eieren met chilipeper

Benodigdheden (4p):
-4 eieren
-archideolie om te frituren
-3 tenen knoflook, in dunne plakjes
-2 rode chilipepers, in dunne ringen
-4 sjalotten, in dunne ringen
-handvol koriandercress of gehakte koriander
Voor de dressing:
-2 el vissaus
-3 el geraspte palmsuiker
-3 el tamarindepasta

Leg de eieren in een pan koud water, breng aan de kook.
Kook ze 4 minuten, net hard. Giet af, laat afkoelen in koud water.
Pel en leg ze terug in het wayet.

Verhit langzam een laag van 10 cm olie in een grote pan.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een pannetje, kook al roerend op een laag voor tot de suiker oplost. Laat afkoelen.

Frituur de knoflook, chilipeper en sjalot goudbruin in de hete olie.
Schep dit eruit met een schuimspaan en laat uitlekken.

Dep de eieren droog met keukenpapier. Laat en voor een in de olie zakken en frituur ze in 6-8 minuten goudbruin.

Verwijder met een schuimspaan en laat ze uitlekken.

Snijd de eieren door en leg ze op een bord. Schep de dressing erover, de krokante sjalot, chilipeper en knoflook.
Bestrooi met de koriander(cress) en pinda's.

Rating: 2.7371273712737 sterren
369 stemmen