gehakt-aubergineschotel
Benodigdheden(4p):
-350 gr vermicelli
-1 aubergine
-3 el olijfolie
-2 uiein gesnipperd
-1 tl gedroogde oregano
-2 uien, gesnipperd
-500 gr rundergehakt
-1 blik tomatenblokjes (400gr)
-1 stukje brie (200 gr)
Kook de vermicelli in ruim water met zout in 3 minuten.
Giet dit af en schelp de helft in een ovenschaal.
Snijd de aubergine in blokjes.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
Voeg de oregano en de aubergine toe en bak dit 4 minuten mee.
Voeg het gehakt toe en bak het in 4 minuten gaar.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het mengsel over de vermicelli en verdeel hier de rest van de vermicelli over.
Snijd de brie in plakjes en leg ze op de vermicelli.
Zet de schaal in het midden van de hete oven en bak 20 minuten tot de kaas gesmolten is.