Timbaaltjes van wilde spinazie en geroosterde paprika
Benodigdheden (8p):
-600 gr groosterde paprika's, uitgekent en vocht bewaard
-2 kg wilde spinazie
Voor de dressing:
-4 blaadjes gelatine
-1 taantje knoflook
-2 el brandy
-2 el rodewijnazijn
-4 el olijfolie
-zout en peper
Breng een pan met een lag water aan de kook.
Zet er een verhit in en doe daar de gewassenspinazie in en laat dit 2 tot 3 minuten gaarstomen.
Laat dan afkoelen tot gebruik.
Spoel de bekers of de glazen waar je timbaaltjes inkomen af met koud water.
Week voor de dresing de gelatine in koud water.
Verwarm ongeveer 100 ml van het achtergehouden vocht van de paprika's even op.
Laat de uitgeknepen vellen getaline in de warme vloeistof smelten.
Maak met de rest van de ingrediënten de dressing in een hoge beker met een staafmixer, meng alles mooi glad.
Roer met een vork op het laatst het gelatinemengsel erdoor.
Snijd de papaika's open, steek met een glas of uitsteekvorm ter grote van de doorsnede van de timbaaltjes eerst mooie grote grondjes uit de paprika.
Maak afwisselend laagjes met paprika en spianzie tot de vormpjes gevuld zijn.
Verdeel dan de dressing over de timbaaltjes en tik, met de hand erop, met de potjes op het aanrecht, zodat de dressing zakt.
Dek de potjes af en zet ze tot gebruik in de koelkast, zeker 4 uur.