Romige spinazielasagne
Benodigdheden:
-3 el olijfolie
-1 ui, gesnipperd
-1 teen knoflook, fijngesneden
-1 tl gedroogde oregano
-500 gr rundergehakt
-1 blik tomatenblokjes
-1 pak lasagne vellen
-1 pak bladspinazie, diepvries
-1 bakje mascaprone
-100 gr pecorini, geraspt
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui in 4 minuten.
Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe.
Rul het gehakt bruin.
Voeg de tomaten toe en kook dit 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep 1/2 van de gehaktsaus in de ovenschaal. Bedek met lasagne vellen.
Daarover geen 1/2 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone.
Bestrooi met zout en peper.
Bedek wederom met de lasagne vellen en 1/2 deel van de gehaktsaus.
Ga zo door totdat alle ingrediënten p zijn.
Eindig met spinazie en mascapone.
Bestrooi met percorini
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven.
Verwijder na 20 minuten de folie en bak de lasagne nog 20 minuten