Benodigdheden (4p):
500 gr varkensgehakt (geen mager)
1 el plant.olie
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 el vissaus
2 el ketjap manis
1/2 tl kristal suiker
250 ml water + 2 el
-1 1/2 el maizena
-40 gr verse koriander, blad en steel fijngehakt
Voor de marinade
-1 1/e el maizena
-1 el oetsersaus
-2 el lichte sojasaus
-1/2 tl kristalsuiker
-1/4 tl versgemalen witte peper
Voor de mie
-400 gr eier of wontonmie
-2 el knoflookolie
-2 el ketjap manis
-2 el oestersaus

Doe het gekat in een kom en meng alle marinade-ingrediënten erdoor. Dek de kom af en laat het gehakt minstens 30 minuten staan (of nog beter, de hele nacht). 

Verhit de olie in een wok of een koekenpan p matig vuur en bak de knoflook tot hij geurt. Voeg het gehakt toe, zet het vuur laag en bak het gehakt rul en tot deze niet langer roze is.

Voeg de vissaus, ketjap manis en suiker toe en schenk er 250 ml water bij. Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat het gehakt 5 minuten sudderen. Maak je geen zorgen als het gerecht veel vocht bevat; dat zal verdampen  en door het gehakt worden geabsorbeerd. 

Maak een papje van de maizena en 2 el water en doe dat bij het gehakt. Breng het geheel aan de kook. De saus zal nu binden en het vlees bedekken. 
Schep de koriander erdoor en haal de pan van het vuur. Kook de eier-wontonmie 2 minuten. Laat hem goed uitlekken en meng hem met de knoflookolie. Breng op smaak met de ketjap manis en de oestersaus, Schep er tot slot een flinke schep van het gehaktmengsel op.